Hotra

Bandbescherming

Veilig en betrouwbaar rijden doet u met de ride-on bandbescherming!

De ride on balanceergel gel kan worden gepompt in de banden. Hierdoor wordt de band afstotend voor verschillende stoffen die ervoor zorgen dat een band lek kan gaan. Wanneer een klant bijvoorbeeld door spijkers heenrijd moeten deze spijkers er uit gehaald worden. Hierna wordt aangeraden dat de klant 5 tot 10 kilometer gaat rijden zodat de band weer kan dichten. De gel zorgt ervoor dat de band dicht tot 500% waardoor de banden een optimale spanning houden en het lek snel gedicht wordt. Het dichten wordt gedaan door speciale  aramide vezels. Deze vezels zijn 6 keer sterker dan staal! Ride-On dicht binnen enkele seconden met minimaal drukverlies,  In 85 tot 95% van de gevalle dichten alle gaatjes tot 6,4 mm diameter in het loopvlak van de band.

Wanneer de band is ingepompt met de gel gaat het brandstofverbruik tot 3% naar beneden.  De levensduur van den banden is tot 25% langer. Het risico op een klapband vermindert omdat de tempratuur tot 7% naar beneden gaat. Naast de grote voordelen over het product zelf kost de balanceergel gemiddeld €10,75 excl. BTW per band. Dit scheelt veel geld dan wanneer de klant zijn lekke band moet vervangen en kost evenveel als het balanceren per band. Wat maakt ons product speciaal? Veel concurrenten zorgen ervoor dat de klant een melding krijgt wanneer de band niet meer op de juiste spanning is of bijna een klapband krijgt. Het product dat wij leveren zorgt ervoor dat het helemaal niet nodig is om deze melding te krijgen. De band houdt altijd de juiste spanning en onthoud één ding. Klapbanden kunnen niet voorkomen worden maar de risico's wel!

De voordelen samengevat:

  • Uw band gaat tot 25% langer mee.
  • U bespaart tot 3% aan brandstof.
  • De binnenzijde van uw velg en band wordt beschermd tegen roest en corrosie.
  • Uw band houdt altijd de juiste spanning.
  • De gel dicht binnen enkele seconden met een minimaal drukverlies van 95% tot 6,4 diameter.
  • De lekken worden gedicht met aramidevezels die 6 keer sterker zijn dan staal!
  • Vermindert de rolweerstand van banden door een perfecte balans.
  • De band dicht met 500% zodat u altijd fijne rijomstandigheden heeft.

Welk product waar te gebruiken?
HDOTR - Heavy Duty Off-Road Diverse grondverzet voertuigen die max. tot 50 km/uur rijden.
CHS - Hoge snelheidsvoertuigen. Vrachtwagens met minimale lekrijding. Banden die wegens slijtage vervangen moeten worden. Tot 120 km/uur.
ATV - Vrachtwagens die veel lekrijden. Gemiddeld 3/4 keer per maand. Banden wegens kapot rijden vervangen. Maximale snelheid van 80 km/uur tot 130 km/uur.
AUTO - Auto’s, SUV, bestelbussen, campers, aanhangwagens, caravans, etc. Balanceren en beschermen tegen lekrijden. Maximale snelheid tot 300 km/uur.
MOTOR – (cross)motoren. Balanceren en beschermen tegen lekrijden. Maximale snelheid 300+ km/uur.